Футболен клуб Акрон от Толиати осъществи най-любопитния трансфер в руския футбол

...
Футболен клуб Акрон от Толиати осъществи най-любопитния трансфер в руския футбол
Коментари Харесай

Маркс Ленин ще се подвизава по футболните терени на Русия

Футболен клуб " Акрон " от Толиати реализира най-любопитния трансфер в руския футбол за сезона, като подписа 3-годишен контракт със свободен сътрудник от Бразилия. Става въпрос за 20-годишен атакуващ халф, ученик на " Фламенго ", играл в юношеския народен тим. Нелоша облага като за Втора дивизия...

Любопитното е името на играча - Маркс Ленин Дос Сантос Гонсалвеш, или просто Маркс Ленин. За бразилец то в действителност е доста необичайно. Самият футболист споделя, че Маркс е на татко си - Антонио Маркес, а от кое място идва Ленин няма никаква визия. При това прецизира, че концепция си няма също по този начин кои са Карл Маркс и Владимир Илич Ленин.

Е, в този момент към този момент има всички шансове да научи историята:  " Акрон " играе в червено-черни екипи (впрочем както и родният му " Фламенго " " ), а и Толиати е единствено на 200 км от Уляновск, родното място на Владимир Илич.

" В мавзолея на вожда в Москва надали ще го заведем, само че до паметника на Ленин ще отидем - съобщи пресаташето на " Акрон " Дмитрий Гусков. - Това, че футболист подписва дълготраен контракт, надали е обвързвано единствено с името му. Преди всичко изходихме от футболните му качества, а не от медийния му капацитет. Надяваме се да има мотиви да приказваме за него и в състезателен подтекст, само че и от пиар акции няма да се откажем, несъмнено. "

Впрочем Толиати има връзка с комунистическото минало, както самите Маркс и Ленин. Градът е наименуван на италианския комунистически деятел Палмиро Толиати, дълготраен водач на компартията в страната си. Толиати умира в Съюз на съветските социалистически републики през 1964 година, когато е на лекуване в Крим.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР